• Comfort & warmte voor iedereen
  • Al vanaf € 225,-
  • Duurzaam verwarmen
  • Kostenbesparend
  • Gratis verzending in NL
  • Comfort & warmte voor iedereen
  • Al vanaf € 225,-
  • Duurzaam verwarmen
  • Kostenbesparend
  • Gratis verzending in NL

Infrarood verwarming op de babykamer

16/10/2022 Je kan je geluk niet op! Je bent voor de allereerste keer vader- of moeder geworden en wenst je kleintje alleen het allerbeste van de hele wereld.

Maar hoe moet dat nu, terwijl de gasprijzen de lucht inschieten en jij al kosten genoeg hebt aan geboortekaartjes, luiers, voeding en alle andere dure aankopen die bij de komst van een baby komen kijken.

Wellicht overweeg je wel een infrarood paneel boven het bed van je kindje. Zodat je zeker weet dat je nieuwste aanwinst het lekker warm heeft in bed.

Niet doen! Plaats geen infrarood verwarming boven het bedje van je baby, peuter, kleuter of kind! En ook niet boven het bed van je dementerende opa of oma!

Monteer geen infrarood paneel boven een babybedje!

Dat is gek! WarmteZonderGas.com jullie willen toch zo graag infrarood panelen verkopen aan iedereen die naar warmte en comfort zoekt?

Dat klopt. Maar wel op een veilige manier en met een goed advies.

WarmteZonderGas.com raadt het gebruikt van infrarood verwarming ten zeerste af bij mensen die niet capabel genoeg zijn om zelf te kunnen aangeven of zij de warmte wel of niet prettig vinden.

Een baby of bijvoorbeeld een dementerende bejaarde kan niet goed aangeven of hij/zij zich nog prettig voelt bij de temperatuur van een infrarood paneel. Voor een baby ligt oververhitting op de loer, met in het ergste geval, wiegendood aan toe.

Nou lekker dan! Wat is het alternatief?

Om de veiligheid van je kindje te kunnen waarborgen maar ook de warmte en comfort te geven die jij je kindje wil bieden, hebben drie alternatieven voor je. Of eigenlijk vier! Lees snel verder.

1. Infrarood verwarming boven de commode

Je kun je ervoor kiezen om een klein infrarood paneel boven de commode van je kindje te plaatsen. Dan ben jij in de nabijheid van je kindje en kun je het rustig wassen, verschonen en aankleden onder een prettige temperatuur.

2. Een los infrarood paneel op staande voet

Een los paneel op staande voet kan een uitkomst zijn wanneer je je kindje voedt. Terwijl jij in de stoel zit, in een koude babykamer met je kindje op de arm, kan het heel aangenaam zijn om voor die korte momenten gebruik te maken van een infrarood paneel naast je stoel.

Let op! Wanneer je kindje zelfstandig door de kamer kruipt of loopt, zul je het paneel moeten verplaatsen. Standaard worden al onze panelen geleverd voor wandmontage. Je kunt het warmtepaneel daarna altijd een andere bestemming geven en eventueel aan de muur monteren.

3. Infrarood spiegel op de badkamer

Plaats een infrarood spiegel in je badkamer!

Naast dat je daar je kleintje, wast en aankleedt, heb jij er zelf ook nog profijt van.

Een badkamer spiegel voorzien van infrarood verwarming, beslaat namelijk niet! Zodra je uit de douche stapt is, kun je direct je haar en make up doen, zonder driftig met een handdoek je spiegel te ontdoen van condensvorming.

De warmte van de infrarood spiegel gaat ook schimmelvorming en ongedierte (zoals zilvervisjes) tegen. En het allerbelangrijkste, het biedt warmte en comfort voor je kindje en ook zeker voor jezelf in de badkamer.

Handig vooraf te programmeren

Je kunt de badkamer infrarood spiegel vanaf je Sundirect Smart App bedienen. De opwarmtijd is ongeveer 5 minuten. In de app kun je ook een timer of een rooster instellen dat de infrarood verwarming na bijvoorbeeld 50 minuten weer uit gaat.

Handig, je bent al druk genoeg met zo'n kleintje. En lekker duurzaam, alleen gebruiken wat je echt nodig hebt.

wollen kleding

4. Wollen kleding

Het vierde alternatief om je kindje (en jezelf) warm te houden heeft niets met infrarood verwarming te maken. Maar deze tip willen we uit onze eigen ervaring wel benoemen.

Door je kindje (en jezelf) te hullen in wollen onderkleding, zul je het niet koud en ook niet te warm hebben. Wol reguleert de lichaamstemperatuur, neemt goed vocht op en ventileert.

En nee, wollen kleding is allang niet meer tuttig, oubollig of geitenwollen sokken! De wol van tegenwoordig kriebelt ook niet meer. Daar dacht je wel even aan he?

Een wollen romper met lange mouwen en een wollen legging doen al wonderen als deze direct op de huid gedragen wordt.

Wollen kleding is veel duurder dan een katoenen rompertje. Dat klopt. Maar van wol heb je minder nodig, zodra je het even uithangt in een vochtige badkamer of buiten aan de lijn is het weer fris en schoon om gedragen te worden. Dat is nog eens duurzaam!

Wij zijn fan van:

Wil je het eens laagdrempelig proberen? Op facebook zijn diverse wolletjes groepen te vinden waar tweedehands, wollen kleding wordt aangeboden.

Infrarood verwarming voor elk budget

Hieronder zie je de verschillende opties waarvoor je kunt kiezen om de babykamer en/of badkamer te voorzien van een heerlijke warmte.

Mocht je gaan voor een Voordelig infrarood paneel 350Plus voor boven de commode, denk er dan aan om ook een plafondmontagebeugel aan je winkelmandje toe te voegen. Warmte & comfort voor iedereen!