• Comfort & warmte voor iedereen
  • Al vanaf € 225,-
  • Duurzaam verwarmen
  • Kostenbesparend
  • Gratis verzending in NL
  • Comfort & warmte voor iedereen
  • Al vanaf € 225,-
  • Duurzaam verwarmen
  • Kostenbesparend
  • Gratis verzending in NL

Infraroodpanelen de nieuwe manier van verwarmen

16/11/2022 Nieuwsblad Stedendriehoek

Erwin en Manon Jolink zijn recent gestart met hun webshop WarmteZonderGas.com. “Wij leveren infraroodpanelen voor het duurzaam en kostenbesparend verwarmen van woningen en werkplekken, zonder het gebruik van gas. De kracht van infraroodverwarming zit in gericht en lokaal verwarmen van de plek waar je op dat moment bent. Dit in tegenstelling tot de centrale verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt. We noemen het zelf: de nieuwe manier van verwarmen.”

Het principe is simpel

Elk paneel heeft een stekker die in het stopcontact wordt gestoken. Daarmee zet je ‘m aan en klaar! Binnen enkele minuten heeft het paneel de juiste warmte en kan men behaaglijk genieten relaxt thuis op de bank of op de thuiswerkplek. Voor mensen van iedere leeftijd is dit ideaal, zeker ook voor senioren die de radiatoren van de centrale verwarming niet altijd dicht bij hun favoriete stoel hebben hangen.

Besparing op je gasverbruik.

En er is nóg een belangrijk voordeel: “Wanneer je de centrale verwarming in je woonkamer aan hebt en iemand doet een deur open, voel je meteen tocht. Dat heb je met de panelen niet.

Bovendien kan de centrale verwarming met infraroodverwarming ook wel een paar graden lager zonder in te leveren op comfort. Je voelt meteen de warmte meteen op en in je lijf, je hoeft niet te wachten tot de hele ruimte verwarmd is. Bovendien wordt bij andere manieren van verwarmen de lucht verwarmd, waardoor je te maken hebt met luchtverplaatsing. Dat verspreidt stof en zorgt voor droge ogen. Dat heb je allemaal niet met infraroodverwarming.

En het grootste voordeel van infraroodverwarming is toch wel de besparing op je gasverbruik.

De familie Jolink had al zonnepanelen op het dak liggen, maar daar hield hun streven naar een duurzame woning niet op. Toen ze zelf voor het eerst op de infraroodpanelen ‘stuitten’, waren ze meteen ‘verkocht’. De infraroodpanelen zijn immers beschikbaar in diverse formaten en voor heel divers gebruik.

“Een infraroodpaneel hang je meestal aan de wand of het plafond. Maar dat hoeft niet: je kunt een paneel ook op een stalen voet zetten. Wij garanderen een veilige en gezonde straling en wij verkopen ook uitsluitend gecertificeerde producten.” Een aantrekkelijk product in dit kader is zeker ook de infraroodspiegel, perfect voor bijvoorbeeld de vaak wat kille badkamer.

“Terwijl je je make-up aanbrengt, je tanden poetst of je haar kamt, ervaar je een aangename warmte.”

infrarood spiegel op de badkamer
infrarood verwarming in de massagepraktijk

Infrarood verwarming, ook voor bedrijven

Er zijn panelen met en zonder lijst. Ze zijn wit en vlak, nemen amper ruimte in en ze zijn geurloos. De stralingswarmte varieert van globaal 220 tot iets meer dan 1000 watt, afhankelijk uiteraard van de grootte van het paneel.

En wie meteen aan hoge aanschafprijzen denkt, zal aangenaam verrast zijn dat er al een paneel van 225 euro beschikbaar is. “Wanneer een klant ons foto’s stuurt van de te verwarmen ruimte of specifieke plek, kunnen wij advies op maat geven.

Een paneel gaat gemiddeld 100.000 branduren mee en u heeft er geen onderhoudskosten aan. Wij denken dat deze nieuwe manier van verwarmen niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven een uitkomst is.

Wat te denken van de masseur met zo’n paneel aan het plafond, boven de massagetafel? Of de kapper met een infraroodspiegel, die heerlijke warmte uitstraalt? De 60 x 60 centimeter panelen passen ook perfect in een systeemplafond!”

WarmteZonderGas.com