• Comfort & warmte voor iedereen
  • Al vanaf € 225,-
  • Duurzaam verwarmen
  • Kostenbesparend
  • Gratis verzending in NL
  • Comfort & warmte voor iedereen
  • Al vanaf € 225,-
  • Duurzaam verwarmen
  • Kostenbesparend
  • Gratis verzending in NL

Gas besparen?

WarmteZonderGas.com deelt 10 tips!

17/09/22 - Waar je ook komt, je merkt het direct. Alle kosten stijgen. De dagelijkse boodschappen worden duurder, de brandstofkosten schieten de lucht in en van je energiekosten wordt je ook al niet vrolijk.

Maak jij je er ook zo'n zorgen om? Check dan deze tips, die je helpen om je kosten laag te houden en maak een goede start om direct gas te gaan besparen.

1. Een graadje lager graag

Het ligt erg voor de hand, maar het loont om je verwarming een graadje lager te zetten. Trek warme kleding aan en leg een lekker warm kleed bij je zithoek of luie stoel. Wanneer je in beweging bent krijg je het vanzelf wel warm, maar zodra je gaat zitten merk je dat je lichaam het kouder krijgt. Een lekker warm kleed over je benen en een grote kop thee doet wonderen.

2. Deuren dicht

Verwarm alleen de ruimtes waar je bent en houdt deuren gesloten. Wij houden ons trappenhuis verwarmd, omdat deze verbinding maakt met onze woonkamer maar wij zorgen wel voor gesloten slaapkamerdeuren. Zo blijft de warmte in één zone. Het voordeel is dat wanneer iemand de woonkamer verlaat, er geen koude tochtstroom uit het trappenhuis de woonkamer instroomt.

3. Ecostand

Zet je CV ketel op ecostand. Een cv ketel hoeft echt niet verwarmd te worden tot de standaard instelling van 80 graden. Bijna elke cv ketel heeft een ecostand waarbij je de ketel op 60 graden zet. Dat ga je zeker merken op je eindafrekening.

Let op! Laat je niet verleiden om de temperatuur nog verder naar beneden te schroeven, dan ligt er mogelijk een legionellabesmetting op de loer en dat wil je zeker niet.

4. Isoleer & ventileer

Isoleer je huis waar je kan. Denk aan tochtstrippen tussen ramen en deuren. Een zwaar gordijn achter je voordeur helpt ook om de kou buiten te houden. Een tochtstopper of rolkussen op de grond voor een deur houdt ook die nare tocht buiten. Vergeet vooral een degelijke brievenbusborstel niet.

Het lijkt tegenstrijdig maar daarnaast is ventileren van je woning ontzettend belangrijk. De vochtige lucht verlaat je woning en frisse lucht komt binnen. Frisse lucht wordt sneller verwarmd dan vochtige lucht. Elke dag je ramen even open zorgt voor een fris huis wat snel wordt opgewarmd. En dat bespaart juist gas.

5. Warme voeten

Draag in huis pantoffels om je voeten warm te houden. En zorg dat de rest van het gezin ze ook draagt.

6. Laagjes kleding

Draag kleding in laagjes, liefst met een wollen onderlaagje. Wol houdt warmte vast, ook heel prettig voor kleine kinderen om hun lichaamstemperatuur te reguleren. En een vest, dat schiet je nu eenmaal makkelijk aan als je het wat fris krijgt zonder de cv hoger te zetten.

7. Waterbesparende douchekop

Gebruik een waterbesparende douchekop en douche kort. Zet een ouderwetse eierwekker zodat je de tijd niet vergeet. En jezelf scheren onder de douche, dat kan ook met de waterstraal uit. Een kleine aanpassing in je doucheritueel kan ook zijn om een paar graden kouder te douchen. Zo start jij fris een nieuwe dag.

8. Slim koken

Maak eenpansgerechten, gebruik een slowcooker of een hooimadam voor een langzame en voordelige manier van slow koken.

Wanneer de eieren koken, kun je direct je gas uitzetten. Nog 4 minuten in het water laten liggen en ze zijn net zo lekker als anders, maar wel met minder gas. Experimenteer hiermee. Hoe werkt dit met rijst koken, wanneer is je pasta gaar en hoeveel tijd hebben aardappels nodig.

9. Hup in de wasmand

Was kleine kinderen niet in een groot bad vol met liters water. Zet ze liever in een dichte wasmand of teil in de douchecabine. Minder water, minder gasverbruik en evenveel pret.

10. Infrarood verwarming

Verwarm met infrarood panelen. En dan specifiek, alleen de plek en het moment waar jij bent.

Zet je infrarood paneel een half uur eerder uit, voordat je gaat slapen. Het warmtepaneel geeft een heerlijke stralingswarmte af die nog blijft nagloeien ook al heb jij het paneel uit gezet. Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen.

Een infrarood spiegel kan een fijne oplossing zijn voor in de badkamer. Fijn als je kinderen uit de wasmand stappen ;-)